Oficina Parlamentaria

“La Generalitat destina més recursos a subvencionar escoles de l'Opus Dei que als aturats”

El diputat jove Pol Gibert, representant el PSC i la JSC, ha fet arribar a la consellera de Treball la preocupació per l’atur i la precarietat que s’ha instal·lat en el nostre país.

El Parlament de Catalunya ha celebrat aquesta setmana la primera Comissió de Treball amb Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers socials i Famílies on el diputat jove Pol Gibert, representant el PSC i la JSC, ha fet arribar a la consellera la preocupació per l’atur i la precarietat que s’ha instal·lat en el nostre país. 

Els i les joves són els que més estan patint la crisi, ja que un 40% del contractes a joves són per un temps inferior o igual a un mes, 4 de cada 10 joves que es troben a l’atur fa més d’un any que busquen feina, etc. Per això, Gibert s’ha adreçat directament a la consellera per preguntar-li quines són les accions que durà a terme per reduir l’atur juvenil, si pensa aplicar el famós pla de xoc, demanat per molts col·lectius.

La marxa de més de 170.000 joves que han hagut d’emigrar fora de Catalunya en busca de noves oportunitats (tal com és pot veure en les dades dels últims anys) preocupa i molt, i ha exigit a la consellera que tractin el tema de l’exili econòmic amb la importància que es mereix, ja que som la generació millor formada i ningú fa res per evitar la perdúa de talent. El nostre diputat ha assegurat que “a Catalunya hi ha una deixadesa total amb els joves que marxen: cap tipus d'acompanyament ni seguiment”. A més, ha afegit que “en aquest Parlament s’han aprovat mesures contra l’atur juvenil que mai s’han arribat a executar”

A més, ha transmès els greus problemes d’estructura del Servei d’Ocupació de Catalunya, denúncies fetes pels propis directors i directores de les Oficines de Treball, que parlen d’uns serveis públics d’ocupació precaris, que no garanteixen la igualtat d’oportunitats de les persones en funció del territori que ocupen, on no es garanteix la salut laboral dels treballadors del SOC i on no es poden prestar serveis professionals de qualitat als usuaris. Davant d’aquesta situació, Gibert ha recriminat a la Consellera que “el Govern de Junts pel Sí destina més recursos a subvencionar escoles de l'Opus Dei que a polítiques actives pels aturats”